Kongsvinger Fortress U17 @ Eidsvoll 1814’s U17

Eidsvoll 1814's U17 47 - 0 Kongsvinger Fortress U17
30 Apr 2017 - 14:00OBS!! Flyttet til Eidsvoll Kunstgress.

Norges beste stiffarm? Kacper L.

Været var bra, sola skinte, kiosken var satt opp og solgte kaffe, vafler og kaker som varmt hvetebrød da Kongsvinger Fortress U17 gjestet Eidsvoll 1814’s U17 på Eidsvollhallen kunstgress i dag.
Etter en lang off-season er det endelig klart for årets første kamp for U17 gutta, og for en kamp det skulle bli.

Første half:
1814s vant cointoss (myntkastet) og valgte å ta i mot i første omgang.
Kongsvinger sparket til Eidsvoll som returnerte ballen til 50 yardlinjen.
Eidsvoll linet opp med Raymond Myrer som QB med Fredrik Brenna bak seg som RB. Etter snap og hand-off løper Fredrik et løp på 30 yards opp Kongsvingers venstre side.
Neste spill er det også Raymond og Fredrik som er i fokus. Et nytt løp på 15 yards (kort bane i dag, kun 90 yards lang) og Eidsvoll’s første Touchdown for dagen var et faktum og standarden var satt. Ekstrapoenget satt som det skulle og Eidsvoll går i ledelsen med 7-0.
Det skulle vise seg at Kongsvinger ikke hadde hellet med seg i dag. På Kongsvingers første kickoff return returnerer Kongsvinger ballen Eidsvolls 40 yard linje der Kongsvingers spiller nummer 1 blir taklet og fumbler ballen. 1814’s klarer og plikke opp ballen og det blir første forsøk til Eidsvoll på egen 40 yard. Etter et løpespill på 13 yards og en pass fra Raymond til Per som løper ballen inn til ny touchdown for Eidsvoll er stillingen 13 – 0 til Eidsvoll før det er gått 2 minutter av kampen. Etter litt litt kluss på ekstrapoengforsøket blir Eidsvoll nødt til å prøve på nytt, denne gangen fra 17 yards, men setter allikevel inn ekstrapoenget, etter et godt løp av Markus. 14 – 0.
Eidsvoll sparker ballen til Kongsvinger på neste kickoff. Kongsvingers returner returnerer ballen godt med et 42 yard lagt returløp og Eidsvoll gjør en feil og får flagg slik at Kongsvinger starter med ballen på Eidsvolls 33 yardlinje.
Eidsvoll skal vise seg å ha et godt forsvar og Kongsvinger bruker 3 forsøk, men kommer ingen vei. “3 and out” som det heter på forballspråket. Eidsvoll overtar ballen på egen 33 yardlinje etter en alt for høy snap av Kongsvingers longsnaper. Dette resulterer i at Eidsvoll nok en gang kan gi ballen til Markus som løper inn til ny touchdown og når eksrapoenget også denne gangen sitter som det skal er stillingen 21 – 0 før første quarter er over.
Eidsvoll sparker ballen til Kongsvinger som nok en gang med et godt returløp returnerer til Eidsvolls 40 yardline. Kongsvingers forsøk ender også denne gangen i en rask turnvoer etter et løp for tap av 7 yards, en offside på Eidsvoll som gir Kongsvinger tilbake 5 yards, et nytt løp av Kongsvinger for tap av 2 yards, en offside på Kongsvinger for tap av 5 yards og et passningsforsøk som misslyktes. På punten er også denne gangen snapen for høy som resulterer i at Eidsvoll fanger ballen på Kongsvingers 31. yardlinje. Et raskt løpespill for Eidsvoll av Markus og et vellykket ekstrapoengforsøk setter scoreboarden til 28 – 0 i favør grunnlovsgutta.

Kongsvinger returnerer på Kickoff ballen til egen 35 yard og løper på spillet etter en sweep for dagens første “1st down”. Men etter 3 incomplete passninger etter godt forsvarsspill av Eidsvoll er Kongsvinger nok en gang nødt til å punte ballen til Eidsvoll. Kongsvingers longsnapper snapper igjen for høyt og Eidsvoll tar kontroll på ballen på Kongsvingers 10 yardlinje. Raymond sender i det neste spillet en flott pasning til Kasper som setter inn 34 – 0 til Eidsvoll. Ekstrapoengforsøket sitter også denne gangen som det skal og 35 – 0 til Eidsvoll.

Kongsvinger viser nok en gang at kickoff return er noe de kan. Et langt returløp resulterer i at Kongsvinger nok en gang starter med ballen på Eidsvolls 40 yard. Kongsvinger får til dagens lengste løp for deres del med en flott 30 yard lang sweep og er klare for å sette inn støtet for første gang i kampen innenfor Eidsvolls “Red-zone”. Neste spill sender Kongsvingers QB avgårde en passning med adresse egen widereciever, det vil ikke Eirik (U15 spiller) ha noe av og intercepter ballen og Eidsvoll overtar på Kongsvingers 20 yardlinje.
Dagens lengste drive på 7 spill, for Eidsvolls offence, ender med at en touchdown blir kalt tilbake for feiring (før ballen er over linja) og dommerene blåser av til pause.

Andre half:
Andre halvdel av kampen går med løpende klokke da Eidsvoll leder med mer enn 34 poeng.
Eidsvoll har byttet innpå flere av de litt ferskere og yngre spillerene og alle viser at de er klare for nivået på U17.
Omgangen starter med at Eidsvoll sparker ballen til Kongsvinger som returnerer til egen 25 yard. Etter nok en “3 and out” overtar Eidsvoll ballen og 4 spill senere går Eidsvoll opp i en 41 – 0 ledelse etter nok et godt løp av Kasper. Ekstrapoengforsøket misslyktes.
Etter sidebytte og nok en scoring av Eidsvoll er kampen over med sluttresultat 47 – 0.

Bortsett fra de som er nevnt over ønsker vi å trekke frem flere spillere som gjorde det godt i dag. Martin (C), Dennis (OL) og Sivert (OL) blokket alle som noen helter når det ble scoret i 2 half. Håvard (QB) hadde flere bra passninger. Fredrik K., Kasper L. og Elias hadde en flott kamp med mange scoringer og fumble-recovery, men dagens profil må være Eirik L. som hadde dagens eneste interception og en fumble recovery som en av de yngste på laget!

Eidsvoll er imponert over hva Kongsvinger har klart å få til på den korte tiden med sitt U17-lag. De fremstår med god sportsånd og gir aldri opp håpet om å sette inn årets andre touchdown for året og kjemper videre hele kampen. Det hjelper nok ikke at bare 14-15 spillere har tatt veien til Eidsvoll, men med litt mer dybde i troppen og litt mer trening er vi sikre på at Kongsvinger kommer til å være et lag å regne med i fremtiden. Det skal også sies at Kongsvinger fremstår mer disiplinerte enn Eidsvoll i dag med bare en brøkdel av flaggene eidsvollingene fikk.