Historisk U13 jamboree på Eidsvoll

52 glade barn og unge fra Eidsvoll 1814’s, Vålerenga Trolls, Oslo Vikings, Lillestrøm Starfighters og Nidaros Domers møttes helgen 26 – 27 mai på Bøn stadion i Eidsvoll for årets andre U13 jamboree. Denne aldersgruppen har ikke noe serietilbud i Norge, men i regi av lokale klubber sammen med NAIF blir det istedet arrangert Jamboree for denne gruppen. Her vil da lag som ikke har nok spillere til å stille et fullt lag ha muligheten til å være med å spille kamper.

1814’s Jamboree ble arrangert av U13 trener Erik Johnsen og lagleder Henriette Karlsen. Det sportslige ble lagt opp av 1814’s amerikanske hovedtrener og spiller Michael Hall sammen med tidligere NFL spiller og 1814’s offensive koordinator Tony Simmons.

På en slik treningsleir, som normalt går over 2 dager er den første dagen satt av til felles trening. Alle spillerene får da trene i ulike posisjoner, og samtidig trent på både angrep og forsvar. Under lunsjpausen den første dagen spilte Eidsvoll 1814’s U17 lag hjemmekamp mot Kristiansand Gladiators, og ungdommene kunne se at 1814’s dro i land seieren og vant 32-20 mot gladiatorene.

På den andre dagen ble alle deltagerene delt inn i 2 blandede lag.. Hvert lag hadde egen forsvar og angrepslinje, og samtlige deltagere fikk spille. Det var enormt god stemning under hele kampen, og både tilskuere, trenere, spillere og ikke minst dommerne storkoste seg i solen på Bøn Stadion.

Dette var første gang 1814’s  arrangerte en jamboree for barn i alderen 10 – 13 år, og godt hjulpet av ildsjeler, foreldre, lokale sponsorer og usedvanlig samarbeidsvillige værguder ble det en stor opplevelse for U13 spillerne. 1814’s hadde også lagt til rette for overnatting for klubber som kom langveisfra, med overnatting, frokost og kveldsmat i Eidsvollhallen. Denne muligheten benyttet Nidaros Domers seg av, og besøkte treningscampen med et ganske nystartet ungdomslag.

Eidsvoll 1814’s ønsker å takke våre lokale sponsorer Kiwi Eidsvoll og Kiwi Råholt som bidro med å sponse ungdommene med mat og frukt. Vi ønsker også å takke Veslandshus Gusterud Bygg som lånte oss et stort telt slik at varme kropper kunne finne litt skygge fra sommersolen i vannpausene.

Neste jamboree blir arrangert av Lillestrøm Starfighters, håper vi sees igjen der!

VIL DU DELE INNLEGGET?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email