Preview Senior Elite: Eidsvoll 1814’s – Oslo Vikings

Det blir et oppgjør mellom de to heteste lagene i norsk eliteserie for Amerikansk Fotball som utspiller seg på Bøn Stadion søndag 2 juni.

Vikingene har hatt en fin start på årets sesong og vunnet mot de to nyopprykkede lagene Olavs Menn (0-46 på bortebane og 56-6 på hjemmebane) og Gladiators (34-19 på hjemmebane), samt mot det mer rutinerte eliteserielaget Trolls (13-36 på Frogner Stadion). Oslo Vikings leder i skrivende stund eliteserien med 8 poeng, men har da 1 kamp mer spilt en 1814’s som ligger på andreplass med 6 poeng.

Quarterback og Headcoach Michael Hall (Foto: Agon Mazrekaj)

1814’s i knallform
1814’s har også vunnet det som går å vinne til nå i år. Michael Hall og Tony Simmons har fått laget i god form, og det raske og effektive spillet har fungert meget godt til nå. I premierekampen ble Vålerenga Trolls sendt hjem uten et eneste poeng etter en meget overbevisende 34 – 0 seier til hjemmelaget. I bortekampen mot Olavs Menn satt seieren litt lengre inne, men etter en god sluttspurt klarte 1814’s å sikre seieren og da dommeren blåste av sto det 23-28 på mål tavlen. 1814’s spilte også en meget overbevisende og god kamp mot Gladiators på Bøn. Sørlendingene hadde i forkant av årets sesong styrket laget med ny QB og HC, og det var ingen “walk in the park” å spille mot dette laget. 1814’s vant til slutt 49-26.

1814’s har nå hatt en ukes spillefri og dermed litt tid til å forberede seg på dette toppoppgjøret. -“We can except to see a strong rushing attack from the Vikings where the work play action off of it to throw the ball deep down field for big plays. They have a high powered offense that can score at any time.” forteller HC Michael Hall. I 1814’s leiren er både spillere og trenerteam veldig inspirerte og gleder seg masse til å møte Oslo Vikings -“The Vikings are a tough and well coached opponent. This will be the biggest season game of the year. Both teams undefeated and fighting for first place.” fortsetter Hall. Noen mener at vinneren av dette oppgjøret vil vinne eliteserien i år, og at denne kampen kan gi en pekepinn på hvilke lag som møtes under NM finalen i sommer. Seier på Bøn vil være uhyre viktig for begge lag med tanke på både resultatet i seriemesterskapet og seeding i NM sluttspillet. -“As the reigning champions they are the team to beat and I can’t wait to compete against them on Sunday.” avslutter Michael Hall.

1814’s er fulle av selvtillitt og ser frem i mot møtet med Vikings på Bøn. (Foto: Ingrid Hamnes)

Kampen blir streamet
For Oslo Vikings supportere og andre med interesse for amerikansk fotball som ikke har muligheten til å ta turen til Eidsvoll blir kampen streamet av AMSportsTV. Du vil finne streamen på deres facebook kanal (besøk siden ved å trykke >HER<). Og om du ikke har mulighet til å følge med på streamen, så kommer vi også til å oppdatere live resultater på vår facebookside: https://www.facebook.com/Eidsvoll1814s/

VIL DU DELE INNLEGGET?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email