Tøff kamp om tabelltoppen

Til tross for fantastisk defensivt spill av Eidsvoll 1814’s ble det tap med en touchdown mot Oslo Vikings.

Kampens store profil, 1814’s spiller #19 – Sigurd Grov stuper etter ballen, og stoppet nok et Vikings angrep

Oslo Vikings har de siste årene hatt overtaket på samtlige norske lag i både seriespill og NM i Amerikansk Fotball, og etter å ha gått ubeseiret gjennom seriespillet så langt i år er de storfavoritter til å spille NM finalen i juli. Eidsvoll 1814’s har også frem til i dag vært ubeseiret i seriespillet 2019, og historisk sett (11 seriegull og 9 NM gull) vært et av få lag som har klart å utfordre Oslo Vikings om topp plasseringen. Det var derfor knyttet stor spenning til oppgjøret på Bøn Stadion – og jevnt ble det også i dag!

1814’s spiller #11, Arne August Søgaard var ikke lett å få stoppet. Her løper han inn en TD, beskyttet av #20 Jonas Theodorsen Hauge

Hjemmelaget startet best og fikk inn første TD med ekstrapoeng. Etter dette bølget kampen frem og tilbake, og Vikings utlignet til 7-7, før 1814’s satte inn enda en TD og gikk opp i ledelsen på nytt med 14-7. I slutten av omgangen klarte Vikings å kjempe inn 2 TD, og ved pause hadde de et lite overtak med stillingen 14-21. Etter pausen gikk hele tredje quarter uten poeng til noen av lagene, men etter sidebyttet og tidlig i fjerde quarter klarte Vikings å kjempe inn nok en TD. 1814’s startet et hardkjør for å komme inn i kampen igjen, og takket være en bunnsolid defensiv jobb av bla. Sigurd Grov klarte 1814’s å sette en TD til 21-28 da det gjensto 8 minutter. 1814’s presset på og hadde flere gode muligheter til å utligne, men klarte ikke å komme helt gjennom og da fløyta gikk ble sluttresultatet 21-28.

Spiller #25 på 1814’s, Benjamin Sweetlove, hadde en meget god kamp og sammen med #74 Joachim Eliassen stoppet Vikingene flere ganger.

Headcoach Michael Hall var meget stolt av 1814’s spillerne etter kampen: -“Both teams fought hard and both teams made mistakes. Hats off to the Vikings for playing a great game and winning a big match. Proud of my guys and how we competed today and we will bounce back and keep moving forward

Vikings har bare en kamp igjen i årets eliteserie, og seieren i dag var veldig viktig for å sikre seg førsteplassen. 1814’s var før kampen i dag det eneste laget som kunne utfordre Vikings på førsteplassen, men etter tapet i dag handler nok alt for Eidsvoll om å sikre andreplassen, og å lade opp for sluttspill i NM. Det er ikke helt usannsynlig at det er nettopp disse to lagene som spiller finalen i år.

Kampen ble spilt foran ca 150 betalende tilskuere

Gikk du glipp av kampen? Gå inn på facebooksidene til AMsportsTV, her vil du finne opptak fra hele kampen.

VIL DU DELE INNLEGGET?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email