1814’s spiller vant State Championship i USA

Dennis Schjetne er en av flere 1814’s spillere som har tatt turen over til USA for å gå ett år på skole og spille Amerikansk Fotball i sportens hjemland. Lørdag kveld spilte Dennis med sitt Amerikanske lag «Eureka Lions» finale i State Championship.

Dennis Schjetne studerer i år ved «Lincoln County High School» i Eureka, Montana

Dennis har hatt et veldig bra år i Montana, og han har vært starter både i offence og defence på alle kampene. Allerede etter første kampen begynte amerikanerne å kalle ham «The Norwegian Nightmare», og flere har kommentert at Lions ikke hadde klart dette uten ham. Eureka Lions gikk ubeseiret gjennom hele kretsmesterskapet, og vant finalen 20-6 over Manhattan Tigers. Dette var forøvrig Lions tredje mesterskapstittel på 4 år, noe som er sjelden kost på dette nivået.

Den største forskjellen på å spille i USA sammenlignet med Norge er først og fremst størrelsen på motspillerne fortalte Dennis etter kampen. -«Det som er greia er at folka her veier en god del mer, og er mye sterkere og mer committed.» Men når det kommer til lag følelse så er det mye det samme som i 1814’s. -» Familie aspektet her er akkurat som på 1814’s! Helt siden dag 1 har det føltes ut som en familie for meg » sier Dennis, som virkelig stortrives i USA.

På vegne av hele 1814’s familien vil vi gratulerer Dennis med mesterskaps-seieren!

VIL DU DELE INNLEGGET?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email