Seier mot Olavs Menn

Med flere debutanter på banen sikret 1814’s seg en fin 0-28 seier mot Olavs Menn.

Det var to lag som begge hadde noe frafall i troppene som møttes på Skjeberg i 1814’s første eliteseriekamp 2023.  I tillegg til skadde nøkkelspillere på begge lag, så hadde klubbene fått den siste oppdateringen på serieoppsettet noe sent. Dette hadde resultert i at enkelte av Olavs Menn spillerne allerede hadde lagt andre planer før kampdatoen ble bestemt.  1814’s stilte med 30 spillere, hvor det var flere debutanter på Eliteserienivå. Samtlige spillere var på banen, og for 3 av disse var det første gangen de spilte en kamp på elitenivå.

Eidsvoll 1814’s var på forhånd regnet som den store favoritten til å vinne kampen, men Olavs Menn er et lag som har mange gode kvaliteter og kan overraske. I de to første periodene av kampen kjørte begge lag mange løpespill, og klokken derfor veldig fort. Første periode endte målløst for begge lag, og publikum måtte vente helt til andre periode før 1814’s regelrett marsjerte inn dagens første touchdown. Med godkjente ekstrapoeng gikk 1814’s til pause med en 0-7 ledelse.

Olavs Menn startet friskt i andre omgang, men måtte gi etter for Eidsvoll som fikk mye rom og kunne krysse goalline og ta nye 7 poeng. Olavs Menn var i tillegg uheldige og somlet bort ballen etter 1814’s punt.  Eidsvoll tok muligheten som Sarpsborg bød på, og økte ledelsen til 0-23. Dette var også resultatet ved sidebytte før fjerde periode. Olavs Menn kjempet tappert i den siste perioden for å skape en redusering, men de klarte ikke å bryte gjennom Eidsvoll sitt defense. I stedet var det 1814’s som tok kampens siste poeng, og sluttresultatet ble 0-28.

Neste eliteseriekamp spilles på bortebane mot Kristiansand Gladiators 28. mai kl. 14:00.