Crusaders tok første stikk i Karlstad

Godt defensivt arbeide fra Carlstad Crusaders ga Eidsvoll 1814’s et tøft utgangspunkt før returoppgjøret

Årets første kamp i Scandinavian Cup for 1814’s ble ikke helt som vi hadde håpet på. 1814’s gikk på en liten smell med et tap mot Crusaders i Karlstad. Med resultatet 26-0 har 1814’s et utfordrende utgangspunkt med tanke på avansement og muligheten til å bli skandinaviske mestere.  

Foto: Håkan Bylund

Frafall i troppen
1814’s manglet noen  nøkkelspillere på begge sider av ballen til premierekampen, bla QB Wilhelm Domas. Inn som vikar for Domås gikk amerikanske Michael Hall, som til vanlig spiller LB.

Vanskelige forhold
Værforholdene var til tider vanskelige, da alle 4 årstider viste seg i løpet av tiden spillerne var på banen. Begge lag fikk føle på både glatt bane og ball. Mens Eidsvoll slet med å få til det offensive spillet, klarte Carlstad Crusaders å sette sine første poeng med en 27 yards TD. Resten av første quarter ble styrt av dyktige Crusaders spillere som effektivt økte ledelsen til 20-0. Men så sa det stopp. Til tross for at en kamp fort kjennes som avgjort når man ligger under med 20 poeng i løpet av 1q, så fortsatte 1814’s å kjempe. Defense gjorde en god jobb og fikk stoppet Crusaders sine angrep. Crusaders klarte ikke å produsere flere poeng før de i slutten av 3q klarte å ta en interception fra Eidsvolls offence, og løp inn sine siste 6 poeng for kampen. Og med det ble slutt resultatet 26-0. 

Foto: Håkan Bylund

HC på 1814’s Jenny Widding sa etter kampen at det var tøft å åpne sesongen mot internasjonell motstand.
-«Vi har mye å jobbe med, og en god del positive ting å ta med oss. Bla. at vi aldri sluttet å krige.»

Veldedighetskamp
Carlstad Crusaders har som tradisjon å arrangere veldedighetskamper hvor publikum får gratis inngang. Sponsorer donerer en avtalt sum pr. tilskuer som går til en god sak. Denne gangen var det «Ajabaja Cancer», en forening som jobber for å gjøre livet til barn med kreft enklere, som mottok pengene. Gavmilde sponsorer og publikum bidro til at over 40.000 kroner ble samlet inn.

Returoppgjør 13 mai
1814’s har ikke noen kamper før returoppgjøret, og med det 2 uker på å forberede seg til nye tak.

Returoppgjør Scandinavian Cup – Eidsvoll 1814’s vs. Carlstad Crusaders – Kl. 14:00 på Vilberg 13 mai 2023.

Foto: Håkan Bylund

VIL DU DELE INNLEGGET?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email