Tøff kamp om tabelltoppen

Til tross for fantastisk defensivt spill av Eidsvoll 1814’s ble det tap med en touchdown mot Oslo Vikings.

Kampens store profil, 1814’s spiller #19 – Sigurd Grov stuper etter ballen, og stoppet nok et Vikings angrep

Oslo Vikings har de siste årene hatt overtaket på samtlige norske lag i både seriespill og NM i Amerikansk Fotball, og etter å ha gått ubeseiret gjennom seriespillet så langt i år er de storfavoritter til å spille NM finalen i juli. Eidsvoll 1814’s har også frem til i dag vært ubeseiret i seriespillet 2019, og historisk sett (11 seriegull og 9 NM gull) vært et av få lag som har klart å utfordre Oslo Vikings om topp plasseringen. Det var derfor knyttet stor spenning til oppgjøret på Bøn Stadion – og jevnt ble det også i dag!

1814’s spiller #11, Arne August Søgaard var ikke lett å få stoppet. Her løper han inn en TD, beskyttet av #20 Jonas Theodorsen Hauge

Hjemmelaget startet best og fikk inn første TD med ekstrapoeng. Etter dette bølget kampen frem og tilbake, og Vikings utlignet til 7-7, før 1814’s satte inn enda en TD og gikk opp i ledelsen på nytt med 14-7. I slutten av omgangen klarte Vikings å kjempe inn 2 TD, og ved pause hadde de et lite overtak med stillingen 14-21. Etter pausen gikk hele tredje quarter uten poeng til noen av lagene, men etter sidebyttet og tidlig i fjerde quarter klarte Vikings å kjempe inn nok en TD. 1814’s startet et hardkjør for å komme inn i kampen igjen, og takket være en bunnsolid defensiv jobb av bla. Sigurd Grov klarte 1814’s å sette en TD til 21-28 da det gjensto 8 minutter. 1814’s presset på og hadde flere gode muligheter til å utligne, men klarte ikke å komme helt gjennom og da fløyta gikk ble sluttresultatet 21-28.

Spiller #25 på 1814’s, Benjamin Sweetlove, hadde en meget god kamp og sammen med #74 Joachim Eliassen stoppet Vikingene flere ganger.

Headcoach Michael Hall var meget stolt av 1814’s spillerne etter kampen: -«Both teams fought hard and both teams made mistakes. Hats off to the Vikings for playing a great game and winning a big match. Proud of my guys and how we competed today and we will bounce back and keep moving forward»

Vikings har bare en kamp igjen i årets eliteserie, og seieren i dag var veldig viktig for å sikre seg førsteplassen. 1814’s var før kampen i dag det eneste laget som kunne utfordre Vikings på førsteplassen, men etter tapet i dag handler nok alt for Eidsvoll om å sikre andreplassen, og å lade opp for sluttspill i NM. Det er ikke helt usannsynlig at det er nettopp disse to lagene som spiller finalen i år.

Kampen ble spilt foran ca 150 betalende tilskuere

Gikk du glipp av kampen? Gå inn på facebooksidene til AMsportsTV, her vil du finne opptak fra hele kampen.