U19 klare for finale i NM

Eidsvoll 1814’s U19 lag ble i dag klare for finalespill i NM etter veldig bra spill og seier mot Vålerenga Trolls.

Semifinalen ble spilt på Vilberg med 1814’s som verter, da andreplass i serien automatisk gir semifinale på hjemmebane. QB Raymond Myhrer behøvde bare å gi fra seg ballen fire ganger før 1814’s haddde sin første touchdown. Et godt kast til den meget kjappe Tobias Sweetlove førte hjemmelaget opp i en tidlig ledelse. 1814’s klarte å sette enda en touchdown i første quarter, da Trolls rotet til det for seg selv under et forsøk på en punt, og en 1814’s spiller fanget opp ballen og økte ledelsen med nok en touchdown. Trolls greide etter dette å utligne med en touchdown, men 1814’s besvarte utligningen kjapt å øke til en 21-7 ledelse som også var resultatet ved pause.

Etter pausen gikk hele tredje quarter uten at noen av lagene klarte å skaffe seg flere poeng. Det var først i begynnelsen av fjerde og siste quarter at bortelaget reduserte 1814’s ledelse og stillingen sto 21-13. Det var forøvrig de siste poengene Trolls klarte å skaffe seg i denne semifinalen. Spillerne fra Oslo fikk mange flagg og harde straffer, og på grunn av slike feil ble de presset lengre og lengre bak mot sin egen goalline. 1814’s kjørte mange løpespill, og klokken gikk fryktelig fort på slutten, og med to touchdown før dommeren blåste av kampen ble sluttresultatet 34-13 og finaleplassen var klar!

«Great team win!» sa en fornøyd Michael Hall etter kampen. –«We did amazing on special teams, and it really showed today. Great hard fought game on both sides but made the adjustments necessary to get the win.»

I den andre semifinalen sto kampen mellom Oslo Vikings og Sand Falcons. Oslo Vikings viste at de ikke bare er seriemestere, men også at de ikke hadde tenkt å gi bort finaleplassen til Sand Falcons. Sluttresultatet mellom disse lagene ble 54-21.

-«Now on to the final against the Vikings. Great opponent to play next weekend, with a lot of great football players and should be an entertaining final for sure. Can’t wait to go out there with my guys and compete.»

Finalen går på den splitter nye banen til Tønsberg Raiders, Gamle Idretten, i Tønsberg. Sett av lørdag 2. november fra kl. 14.00 og bli med på en meget spennende finale!